Doptårtan till Tuva-Li , Recept
Doptårtan vi hade till Tuva-Li´s dop blev mycket uppskattad av gästerna och oj så mycket tid dekorationerna tog men det är alltid lika värt det när man får se slutresultatet 🙂
Jag gjorde fem rosa tårtor fyllda med vaniljkräm, jordgubbsmousse som var täckta med ahlgrensbilar grädde/fluff och dekorerade med en platta sugerpaste och hårda sockerblommor av flowerpaste, målade med ätbar färg och gitter 🙂
Vaniljkrämen blev dessvärre en köpt variant pågrund av tidsbrist 🙂
En ros tog ca 20 min, sammanlagt gjorde jag straxt över 40 blommor…behöver jag säga mer om det? 😉 Mer om blommorna kommer i ett enskilt inlägg!
TÅRTBOTTEN, 24-26 cm
- 5 ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl potatismjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk vaniljsocker
Förbered en springform genom att smörja den med smör på sidorna av formen och i botten för att sedan sätta fast bakplåtspapper på allt.

Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning på lägsta eller ta en handvisp/slev..liknande! Var i vilket fall rädd om luften i smeten 🙂

- 200 gram jordgubbar (frysta går bra)
- 0,75 dl socker
- 4 blad gelatin
- 2,5 dl vispgrädde

AHLGRENSBILARFLUFF, lagom till ett lager i tårtan i storleken ovan.
- 60 g bilar
- 3 dl vispgrädde

