Crazy Housewife

Glutenfri Ugnspannkaka med bacon och äpple

PSX_20161015_123732

Det här blev en riktig god ugnspannkaka, lite mer kompakt än orginalet men ett väldigt bra och gott glutenfritt alternativ! Jag valde att ha i stekt bacon och äpple men det kan du utesluta om du inte vill ha. Vi åt ugnspannkakan på en lördag och lyxade därför till det med lite grädde och sylt som tillbehör. Annars skulle jag rekommendera bär och keso 🙂

 

6 st Ägg
5 deciliter valfri Mjölk
1 nypa Salt
1 msk Rårörsocker (kan uteslutas)
2 deciliter Havremjöl
1 deciliter Majsmjöl
1 tsk Fiberhusk/ pofiber

 

Vill du ha i Bacon och Äpple så stek baconet i små bitar som du bryner lätt  och tärna ett äpple sen strör du i allt i formen innan du ställer in det i ugnen.

 

Rör ihop alla ingredienser och häll i en form på ca 24 x30 cm. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.

Har du inte havremjöl kan du lätt göra eget genom att mixa havregryn med en stavmixer eller liknande. Använd vanligt havregryn och inte fiberhavregryn, jag hade inget annat än fiberhavre hemma så jag fick använda det och det gav ju ett lite tyngre resultat men det funkar det med men vanliga är nog att föredra.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats