Crazy Housewife

Tortano med mozarella, spenat och soltorkade tomater.

PSX_20161023_095909

Igår provade jag att baka en Tortano för första gången. Alltså ett fyllt matbröd. Jag valde att fylla mitt med skivad mozzarella, färsk bladspenat, soltorkade tomater och kalkon,  egentligen…men jag glömde lägga i den ( ?! )

Den blev supergod! Godast att äta färsk så är det bara två personer som ska äta så rekommenderar jag att göra en halv sats och baka ett avlångt bröd istället för en krans. Men var noga då med att ”gömma” ändarna på undersidan av brödet så inget rinner ut där.  Jag tänker prova det nästa gång allafall!

 

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 2 1/2 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 200 g mozzarellaost
  • 200 g skinka/kalkon
  • Färsk bladspenat
  • Soltorkade tomater
  • Pizzakrydda

fyllningbröd

 

 

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker du ut all luft.
  5. Skiva mozzarellaosten och varva den över degen tillsammans med valfri skinka och färsk bladspenat, soltorkade tomater, pizzakrydda efter eget tycke.
  6. Pensla yttersta kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle. Forma till en krans.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
  9. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20–25 minuter och låt det svalna på ett brödgaller.

bröd

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats