Jag såg så många göra den här Red velvet kakan att jag blev tvungen att testa. Jag förstår att många gillar den! Väldigt saftig och smakrik, alldeles lagom söt och vacker att titta på! En röd chokladkaka. Fylld med en ganska neutral fyllning av philadelpiaost, grädde och florsocker. Läs stegen noga när du ska baka den här, det är lite kemi! Vilket gör den extra kul 😉
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger
2/3 tsk bikarbonat
Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger ca 10 min.
Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl. Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats. I en liten skål, bland vinägern och bikarbonaten och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite). Blanda till en jämn smet.
Smörj en form på 24-26cm och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Testa med en sticka då det skiljer sig lite mellan ugnar. Låt svalna något innan du tar den ur formen.
Jag använde en gelfärg att färga min kaka med, köpt på Lyckasmedmat.se i färgen Extra Röd 🙂
3 dl grädde
300 dl philadelphiaost
1 knivsnudd bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Börja med att vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål (Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör.).
Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev.
Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.