Crazy Housewife

Mangocheesecake

Mangocheesecake

En riktig goding! Fräsch smak av mango och varför inte prova en annan frukt som hallon, jordgubbar eller aprikos?

20161119_140527

 

Till botten:

100 g smör
8 digestivekex (ca 130 g om du byter ut till glutenfria som har en annan storlek)
2 dl kokosflingor

Fyllningen och topping:
2 paket fryst mango, 450 g
2 lime
200 g naturell färskost /philadelpia
2 dl turkisk yoghurt
2 dl + 1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
5,5 gelatinblad
2 dl vispgrädde

 

Smält 100 g smör i en kastrull. Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret
och 2 dl kokosflingor i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform och platta ut kexblandningen i formen.
Mixa 225 g tinad mango till en slät puré i en bunke. Tillsätt saften från 1 lime, naturell färskost, yoghurt, florsocker och . Vispa ihop till en klumpfri smet.
Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Värm 2 dl av mangosmeten i en kastrull, dra av från plattan och smält de blötlagda gelatinbladen i smeten under omrörning. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
Vispa 2 dl grädde fluffigt och vänd ner den i mangosmeten. Blanda ordentligt och häll sedan i formen.

Mangosås/ topping:

Lägg 0,5 gelatinblad i vatten i 5 minuter. Mixa 225 g tinad mango slätt med 1 msk florsocker och saften från 1 lime. Värm hälften av mangosåsen i en kastrull och smält ner det blötlagda gelatinbladet. Blanda med resten av mangosåsen.
Klicka ut på tårtan och dra med baksidan av en sked för att skapa mönster.
Plasta formen och ställ i kylen i minst tre timmar.

Går utmärkt att äta både en och två dagar efter du gjort den!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats