Crazy Housewife

Glutenfri smulpaj med rabarber.

paj

Den här smuldegen är så fruktansvärt god… rismjölet gör den krispigare och saltet bryter av det söta så att alla smaklökar hoppar högt av lycka. Den här pajen är egentligen samma som ett annat här men då med äpple. Ni hittar den äpplepajen Här .

Nu kommer samma fast med rabarber 🙂

Rabarberpaj

  • 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • ev. 1 tsk malen kanel

Smuldeg:

  • 125 g kallt smör
  • 1,5 dl socker ( jag hade 0,5 dl vanligt vitt 0,5 dl sötningsströ och 0,5 dl råsocker )
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rismjöl eller vanligt mjöl
  • 1,5 tsk salt

Knåda ihop och strö över pajen.

20 min in i ugnen på 225 grader. I min ugn behövde den dock 30 min, jag föredrar lite brunare yta.

Servera med vaniljsås ,vaniljglass eller min favorit… vispad lättgrädde med äkta vaniljpulver!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats