Majstortillas med kikärtsröra
En glutenfri och vehgetarisk rätt som är enkel och hälsosam. Kikärtsröran är inspirerad av en rätt som Therese Lindgren gjorde på sin youtubekanal men jag kände att jag ville prova att göra egna tortillabröd till det, och då gärna glutenfria.
Kikärtsröra 3-4 portioner
Ca 400 kikärtor
1 zucchini
1 stor morot
0,5- 1 paprika
0,5 rödlök
Ca 0,5 majonäs ( eller efter eget tycke och smak)
Ca 1 dl lätt creme fraiche
Skär grönsakerna och rör ihop. Låt stå i kylen medans du steker dina tortillabröd.
Glutenfria tortillabröd 6 st
2 dl majsmjöl
1 nypa bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 dl vatten
1 msk rapsolja
Kavla på mjölat bakplåtspapper och vänd ner i en het stekpanna. Stek utan fett i pannan och var supersnabb när du vänder ner 😉
Du ser på brödet när det går från obakat till klart , håll koll för det går snabbt. Lägg under en handduk tills det är dags att äta.