Jag ville testa att göra en glutenfri rulltårta förra sommaren Och en sockerfri lemoncurd…och gärna tillsammans! Här ska ni få se resultatet av min idé och receptet på glutenfri rulltårta.
Glutenfri rulltårta.
3 ägg
1,5 dl socker
6 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ihop potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i annan skål och vänd sedan ner försiktigt med en slickepott i den luftiga äggsmeten, lite i taget för att undvika klumpar.
Häll ut på en bakplåtsklädd långpanna, bred ut smeten med slickepotten så det blir nästan ända ut i kanterna.
Grädda i mitten av ugnen i 3-5 min. Hos mig räckte det med ynka tre minuter! Så håll lite koll, det går snabbt!
När den är klar strör du strösocker över hela rulltårtan, lägger på en plåt med bakplåtspapper ovanpå och vänder så att botten kommer uppåt. Ta bort bakplåtspappret och om det sitter fast kan du pensla lätt med kallvatten för att få det att släppa.
Vill du ha sylt i kan du ha på det nästan direkt men om du ska ha gräddfyllning som jag har här måste den svalna helt innan du rullar ihop den.
Fyllning till min tårta:
Vispa lättgrädde hårt, blanda med valfri mängd lemoncurd och bred på hela botten. Jag använde stora blåbär i min tårta här men du kan ju ha precis vilka bär som passar dig 🙂 Testa dig fram!
Sockerfri lemoncurd hittar du här: Sockerfri Lemon curd