Vilken fantastisk upptäck jag har gjort… en hälsosam chokladboll som smakar exakt som vanliga! Jag är annars väldigt skeptisk till ”nyttiga” recept av chokladbollar då många blandar i kesella och liknande som dödar dom totalt med sin syra men dom här är ju sådär alldeles lagom nyttiga och underbart goda!
Jag var skeptisk mot dom här också, men jag gav dom en chans. Kan va en av dom bättre upptäckterna jag gjort….
8-10 dadlar
2 msk kaffe
1,5 msk kakao
2,5 dl havregryn
0,75 dl kokosolja/fett ( absolut inte den i silverpaketet på ica! )
och en nypa salt!
Ta ur kärnorna ur dadlarna och mixa sedan ihop allt till en jämn smet och rulla i valfri topping. Jag tog kokos och råsocker. Råsocker bara för att få ett litet knaster när man äter 🙂
Viktigt att dom får stå i kylskåpet i minst 30 min innan dom ska ätas, smeten smakar varken som slutresultatet eller chokladbollar. Det är i kylan någon slags magi händer 🙂
Jag kan inte riktigt förklara med ord hur lycklig jag är för det här…. jag älskar chokladbollar 🙂
Dom måste jag verkligen testa! 🙂
Man blir lite chockad över hur smeten kunde bli så annorlunda i smaken när den fick stå ett tag i kyla! Lycka till!
åh mummss 🙂