Crazy Housewife

Juliga cake pops!

 
 
Cake pops.
Smak: Pepparkaka med mörk choklad
 
Börja med att baka en mjuk pepparkaka, jag använde den här som blev väldigt bra. 
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl gräddfil
  • 1½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
 
Den ska alltså se ut ungefär såhär när den är klar. Och dofta helt galet gott…. 🙂
 
 
När kakan svalnat smular du sönder hela och blandar med naturell färskost eller creme fraiche tills den får en bra ” rullvänlig ” konsistens, börja med 1 dl och känn efter. Rulla sedan bollar, se till att dom blir fasta och kompakta. Trä en boll på varsin pinne/sugrör jag använde stadiga sugrör i papp från tantfondant.se sen ställde jag dom i en tom kartong som jag gjort hål i ( och klätt med presentpapper tills jag skulle bjuda på dom ) 
Ställ in dom i kylen ett tag så dom får sätta sig lite. Smält sen ett block av den mörka varianten av Fazers blockchoklad som heter Dekor så slipper du temperera chokladen själv för att unvika att chokladen blir smält och kladdig i rumstemperatur sen.
 
Häll den smälta chokladen, lite i taget i en djup skål och doppa varje cake pop så gott det går…eftersom dom är kalla så stelnar chokladen snabbt så var snabb med att hjälpa chokladen runt med t.ex en smörkniv och på med strössel! Sen kan du förvara dom i kylen tills de ska ätas och det går att frysa om det blir över.
Blir ca 20-30 st
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats