Dom här gjorde succé i påskhelgen 🙂
Muffins:
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 100 g smält smör
Smält smör och låt svala lite. Rör ihop ägg och socker, vispa inte med elvisp! Blanda torra ingredienser och blanda sedan ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Klicka ut i 15 st medelstora formar.
Grädda i ca 10 min på 225 grader i nedre delen av ugnen.
Pollygrädde:
Det här receptet räcker till en dubbel sats muffins så halvera mängden till 100 g polly och 1,5 dl grädde om du bara gör en enkel sats. Det är viktigt att det är vispgrädde med 40% fett för att kunna få grädden fast när den vispas.
- 200 g Polly
- 3 dl vispgrädde
Smält alla polly i micron några sekunder så dom löser upp sig lite innan du häller i dom i all grädde.
Värm upp grädden till ljummen/varm men den får absolut inte koka, då kommer du inte få till någon grädde. När grädden är varm är det bara att sätta igång att röra och röra och röra… tills alla polly har smält. Ställ sedan in i kylen över natten.
Vispa upp grädden som vanligt dagen därpå och dekorera muffinsens med. ( Eller ha som tårtfyllning! Den här mängden räcker till ett ordentligt lager till en tårta på 24-26 cm i diameter. )