Chocolate chip cookie brownie, behöver jag säga mer?! Gillar du choklad så gör den här! Om du inte går på diet förstås…då bör du inte göra den här 😉
Cookiedeg:
- 70 g rumsvarmt smör
- 0,5 dl farinsocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 2,75 dl vetemjöl
- 70 g mörka chokladknappar eller hackad choklad
Brownie:
- 100 g mörk choklad
- 60 g smör
- 1,75 dl strösocker
- 1 ägg
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl kakao
- 0,5 dl vetemjöl
Cookiedeg: Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.
Brownie: Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme. Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret i en kastrull på medelvärme.
Ta bort kastrullen från värme, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Fördela smeten jämt i en form på 20 x 20 cm ( min form var 24 x 18 och det gick bra det med! ). Dela cookiedegen i bitar, platta till dem lite med handen och lägg ut dem på smeten i formen, ser lite ut som ett lapptäcke just då men smälter ihop i ugnen 🙂 Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills ytan har lite färg. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar och plocka försiktigt upp ur formen.
Gud vad gott 🙂