Mintryffel kladdkaka
Ett alltid lika säkert kort på fikabordet! 🙂 Kan det bli fel när man kombinerar kladdkaka med en chokladtryffel på after eight? Neej 😉
Kladdkakan i botten.
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
10 plattor after eight
Tryffelsmet
1 dl grädde
150 g mörk choklad
10 plattor after eight
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret , dra av från plattan och rör sedan ner after eight tills det smält. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker, rör sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad och bröad springform, alltså en form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 min. Låt sedan kakan svalna ett tag innan du häller på tryffeln.
Tryffel:
Koka upp grädde och ta bort från plattan, rör ner after eight och hackad choklad och rör tills det blivit en jämn och blank tryffelsmet. Häll över kakan och låt sedan kakan kallna och stelna i kylen i några timmar innan servering.