Från nagelbygge och festmakeup läggning ner i bakmaskinen för att sätta en deg som ska jäsa i två timmar. Det ska bli ett bröd till kvällens hamburgare. Frukt ligger på tining för en söt Gino i portionsformar som kommer serveras med hemgjord glass som jag rörde ihop klockan nio i morse.
Sitter och kollar på recept, tänkte jag skulle överraska Jimmy med semlor nån dag. Inte bakat bullarna själv innan för att jag inte velat baka vetebröd utan bakmaskin, finns inget värre än ett för lite arbetat kompakt vetebröd! Men nu har jag det och det är delvis just av den anledningen att jag vill kunna göra det mesta själv. Det är mer hälsosamt och lite mysigt på något sätt 😉
Ni som läste mitt inlägg igår…jag blev tyvärr lite upprörd idag igen, men av en helt annan sak!
… det börja väl egentligen förra året med den här semlewrapen som blev en hit, eller blev det verkligen det? Nu snackar vi semlewrap, fullkornssemlor, chokladsemlor, tacosemlor, bagelsemla, saffranssemla, långsemla, semeltårta, cupecakesemla och den värsta av ALLA….korv med bröd semlan.
Vad hände här egentligen? Svergie verkar vara uttråkat. Det finns vissa saker man inte ska hålla på och mixtra med, en sån är semlan tycker jag. Sen kan man göra en cupecake med smak av semla och så vidare men en korv med bröd semla kan väl aldrig bli okej?
Jag kommer göra en klassisk jäkla semla, fast med vaniljkräm istället för mandelmassa åt mig för att jag inte tål mandel tråkigt nog. Jag lider aldrig av det men just mandelmassa i en semla hade ju varit nice! Jag är en sån traditionsnisse i vissa fall ….
30 min kvar på min deg. Ska ta och förbereda fortsättningen på den här kvällen men först måste jag knaka loss mitt rygg över foamrollerna som är min bästa vän, bröstryggen är ett as…rent ut sagt.
Det är jättegott att ha citronkräm 🙂