20–24 bitar
5–6 ananasringar i konservburk (spara spadet i ett glas)
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspad
Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4–5 tsk ananasspad
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 21 x 31 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.
( stavade fel till ananas ungefär fyra gånger i den här inlägget…)
Så gott det ser ut!
Och bättre blev dom dagen efter! 🙂