Mitt nya favoritmellanmål…chiapudding på kokosmjölk! För att inte gå miste om en massa nyttig kokos spär jag ut den fetaste varianten med vatten så den blir lite magrare. Köper man kokosmjölk light i konserv innehåller den bara 18% kokos och ännu värre…köper du kokosmjölk i liter förpackning betalar du för 90% vatten, den innehåller 8,8 kokos medans orginalet i konserven har hela 77% kokos. Så mitt tips till dig är att köpa den och anpassa efter hur fet, mager eller mellan du själv vill ha den! 🙂
Vi luras ständigt i butikerna men jag är trött på det och granskar typ allt tills jag blir helt tokig många gånger, men så mycket jag vet sen! Hur som helst, det här mellanmålet…det blir krämigt, ganska mättande ( jag blir typ aldrig mätt på chiafrön..) Jäkligt gott och väldigt nyttigt! Jag sötar det med lite sötningsströ men man kan ju välja annan sötning som är lite mer naturligt om man vill. Tycker jag är så fruktansvärt naturlig med mina chia och kokosmjölk så det får räcka 😉
20 g chiafrön
150 g kokosmjölk
Någon form av sötning eventuellt.
Rör en gång först, sen en gång till efter ca 15 min och låt sen stå några timmar i kylen. Muuummms!
Och just det, lite bär på är gott! 🙂