Jag skulle egentligen göra tvåfärgade maränger men jag hade alldeles fel färger hemma så jag lekte mest med min nya sprits och min perfekta marängsmet 😀 Det blev långa, låga,snurror,toppar..ja jag lekte lite som sagt! 😉 Avslutade med att göra fyra chokladmaränger och dom blev så bra att jag måste ge er det superenkla receptet men som har sina viktiga steg för att bli som den ska.
Franska Chokladmaränger
3 äggvitor
2 dl socker
70 g mörk choklad
Sätt ugnen på 125 grader
Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Häll socker och äggvitor i en värmetålig skål över ytterligare ett vattenbad ( vattnet ska bara sjuda i kastrullen under skålen ) vispa ägg och socker i ca 5-10 min tills smeten ligger runt 60 grader. Ta av skålen och fortsätt vispa tills marängen kallnat till fingervarmt ungefär. Marängen ska vara blank och stadig. Häll ner den smälta chokladen och vänd bara om lite lätt så den inte blandar sig. Klicka ut eller spritsa, själv så tycker jag att Allt blir så mycket roligare när det är spritsat 😉
In i ugnen i ca 30-45 min beroende på hur stora dom är. Dom ska ju va lite sega och kladdiga i mitten. När dom lossar från bakplåtspapper kan man ta dom.
Den här sortens maräng behöver inte bakas i ugn utan går att dekorera bakverk med direkt om man vill ha en topping av det här slaget t.ex