100 g rumsvarmt Arla smör
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Choklad mördeg
100 g rumsvarmt Arla smör
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2/3 dl kakao
Gör så här
Vaniljdegen:
Vispa samman smör, vaniljsocker och socker poröst med en elvisp.
Tillsätt mjölet och arbeta snabbt samman degen med häderna.
Chokladdegen:
Vispa samman smör, vaniljsocker och socker poröst med en elvisp.
Tillsätt mjölet och kakao och arbeta snabbt samman degen med häderna.
Kavla ut degarna till lika stora plattor,
mellan bakplåtspapper.
Lägg degplattorna på varandra, jämna till kanterna av den nu ihop satta degen med en kniv och rulla ihop till en rulle. Platta till lite så bubblorna mellan försvinner.
Rulla så den blir ordentligt tight!
Låt rullen vila i kylskåp ett tag så är den lättare att skära.
Skär knappt halvcentimeter tjocka skivor och lägg på papprad plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 7-10 minuter.