Mördegen
- 150 g smör
- 0,5 dl socker
- 1 st ägg
- 4 dl mjöl
Fyllning och dekor
- 300 g mandelmassa
- 2 msk socker
- 1 st äggvita
- karamellfärg
- Pärlsocker
- Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen, plasta in och låt vila i kylen.
- Arbeta in socker och äggvita I mandelmassan till en slät massa, färga massan i valfri färg.
- Kavla ut mördegen och skär ut 3st längder 9 cm breda och lika långa som plåten, spritsa eller kleta i mandelmassan i mitten på mördegen, rulla ihop. Pensla skarven med uppvispsat ägg, tryck till lätt och lägg rullen på bakplåtspapper med skarven neråt.
- Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
- Grädda i 200°C eller 175°C varmluft ca 12-15 min. När kakorna fortfarande är varma skär du upp dem annars kommer dom att spricka.