- 3 mogna päron
- 100 g smält smör
- 1,5 dl socker
- 3 ägg
- 0,5 del honung
- 1 dl solrosfrön
- 1,5 dl rismjöl
- 2 krm kanel
- 3 krm malen kardemumma
Du kan använda vanligt mjöl och om du hellre vill ha äpplen än päron går det självklart bra, eller båda!
Skala päron och skär i skivor, lägg i en smörad och bröad form ca 20-30 cm ( hellre lite mindre än större än det )
Smält smör och låt svala lite. Vispa ägg och socker rör ner resten av ingredienserna och häl sedan över smeten över päronen och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen.
Servera förslagsvis med grädde eller vanijsås.
Hej! Här kommer en lite random fråga 😀
Har ni flyttat till Brunnby?
Tror nämligen att jag såg dig idag, har så klart sett dig förut men jag koppla inte förens idag att det kan ha varit du från den här bloggen 😀
Med vänlig hälsning,
Grannen mitt emot – Anna
Va gott! Detta recept ska jag spara! Är glutenintollerant 😀