Efter Jimmy kommer hem från sin crosskörning på lördagar lyxar vi alltid till det med en fika. Idag blev det en nyttigare variant, Saffranskesokaka med grädde och sylt. Även kallad ostkaka. De två sistnämda går att disskutera hur pass nyttigt det egentligen är 😉 20% grädde som alltid här allafall , toppat med några havreflarn vilket inte alls är nödvändigt men fruktansvärt gott. Kesokakan är allafall fullproppad med protein och innehåller varken socker , mjöl eller dåligt fett.
Här kommer receptet, vi delar den här på två. Är man inte lika bra på att äta som vi räcker de väl helt enkelt till fler 🙂
- 2 ägg
- 700 g naturell keso
- 1,5 dl mjölk
- 0,5 dl sötningsströ
- 1 påse saffran
- 0,5 dl rismjöl
Blanda allt, strö på lite frön om du vill och grädda i ca 45-50 min på 175 grader. Servera svalnad med valfritt…men jag kan verkligen rekommendera grädde o sylt 😉