Uppfann en muffins idag då jag hade för mycket lemon curd i kylen efter alla mina expriment förra helgen! 🙂 Det blev en citronmuffins med lemon curd i och en smuldeg ovanpå. Gick gladerligen ner en i Jimmys mage med betyg, Gooood 🙂
Muffins:
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft
1 dl mjölk
Lemoncurd:
Du hittar recept här på orginalet och ett sockerfritt här.
Crumble:
50 g smör /margarin
1 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1- 1,5 dl havregryn
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Häll i det smälta smöret, mjölken, saft och skal från en citron och rör om. Blanda dom torra ingredienserna i en annan skål och vänd sedan ner i smeten tills den blivit jämn. Akta så inte smeten tappar sin fluffighet! 😉
Klicka ut ungefär 1 cm smet i en muffinsform, använd helst muffinsplåt så dom håller formen då dom blir rätt ”tunga”. Klicka sedan på ca 1½ tesked lemoncurd i varje form och sen lite mer muffinssmet ovanpå det.
Nyp ihop smuldegen och fördela över muffinsens och in i ugnen i ca 12 min på 200 grader.
Är du inte lika galen i havregryn som jag och hellre har en smuldeg utan så har du ett recept här:
Crumble:
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör