Jag tänkte baka en rulltårta till helgen med lemon curd och blåbär. Rulltårtan kommer jag göra glutenfri och det receptet kommer dyka upp bland ”glutenfria recept”. Självklart köper jag inte färdig lemon curd utan gör själv, den gjorde jag idag så den får stå till sig ordentligt till lördag och receptet har ni här.
Lemon curd
3 ägg
2 dl socker
2 citroner
50 g smör
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull, helst med plastslev för att förhindra missfärgningar och bismak. Pressa citronerna och häll i saften i ägg och sockersmeten och ställ kastrullen på plattan, vispa tills det tjocknat. Smeten får aldrig koka, bara sjuda lätt.
När den tjocknat tar du av kastrullen från plattan, lägger i smöret och rör om tills det blandats och sen häller du upp det i något du vill förvara din lemon curd i och ställer sedan in i kylen när det svalnat av lite. Själv valde jag att förvara det i ett ölglas, varför inte? 😉