Crazy Housewife

Kärleksmums med ananas

 
Vilket år om jag inte lärt mig det vid 28 års ålder ska jag egentligen lära mig att stava till ananas?! Jag är bättre på att baka än att stava… ( fick googla hur det stavades när jag skrev rubriken! )
 
Jag testade en variant av klassikern kärleksmums idag, farligt goda! Men nästa gång väljer jag en topping som innehåller mer färskost och mindre socker då den blev supersöt med den här. En sån topping innehåller oftas naturell färskost, hälften så mycket rumstepererat smör ungefär sen några dl florsocker och smaksättning.
Men älskar du sött och ananas kommer du äääääääälska den här 🙂
 
 
 
 
Kärleksmums med ananas.

20–24 bitar

5–6 ananasringar i konservburk (spara spadet i ett glas)
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspad

Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4–5 tsk ananasspad
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 21 x 31 cm i diameter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.

6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. 

 

( stavade fel till ananas ungefär fyra gånger i den här inlägget…)

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats