Först blev jag överkänslig mot mjöl sen gjorde jag min godaste paj någonsin! Eller ja, Mamma gjorde den först o bjöd mig på förra helgen och idag gjorde jag den. Den är inte sockerfri men den är glutenfri….och himmelskt god 😀
Himmelsk Äpplepaj – Glutenfri & krispig.
Fyllning:
500 g skivade äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker ( jag tog sötningsströ )
Lägg i pajform.
Smuldeg:
125 g kallt smör
1,5 dl socker ( jag hade 0,5 dl vanligt vitt 0,5 dl sötningsströ och 0,5 dl råsocker )
1 dl havregryn
2 dl rismjöl eller vanligt mjöl ( rismjöl gör den krispigare !!! )
1,5 tsk salt
Knåda ihop och strö över pajen.
20 min in i ugnen på 225 grader. I min ugn behövde den dock 30 min, jag föredrar lite brunare yta 🙂