Crazy Housewife

Himmelsk Äpplepaj

PSX_20150508_172842_resized

Först blev jag överkänslig mot mjöl sen gjorde jag min godaste paj någonsin! Eller ja, Mamma gjorde den först o bjöd mig på förra helgen och idag gjorde jag den. Den är inte sockerfri men den är glutenfri….och himmelskt god 😀

 

Himmelsk Äpplepaj – Glutenfri & krispig.

Fyllning:

500 g skivade äpplen

1 tsk kanel

2 tsk socker ( jag tog sötningsströ )

Lägg i pajform. 

 

Smuldeg:

125 g kallt smör

1,5 dl socker ( jag hade 0,5 dl vanligt vitt 0,5 dl sötningsströ och 0,5 dl råsocker ) 

1 dl havregryn 

2 dl rismjöl eller vanligt mjöl  ( rismjöl gör den krispigare !!! )

1,5 tsk salt

 

Knåda ihop och strö över pajen. 

20 min in i ugnen på 225 grader. I min ugn behövde den dock 30 min, jag föredrar lite brunare yta 🙂

PSX_20150508_172730-1PSX_20150508_172806-1

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats