Det finns ju vissa maträtter och bakverk man hör är svårt från många. Men jag misstänker att det kan handla om slarv! Det är lite kemi ibland när det gäller skapandet i köket. Pasta som man hört kan va klurigt förstår jag därimot inte hur det kan blir så fel.
5 dl mjöl
4 ägg
Det är receptet. Häll upp mjöl, gör en grop och knäck ner äggen. Rör in mjöl i äggen med en gaffel tills det börjar likna en deg och fortsätt sedan knåda, är de jobbigt kan du lägga i degen i en assistent och låta den jobba lite tills du fått en ”gummiliknande” slät deg. Är den hård : är det för lite vätska ( ägg ) och är den kladdig :är det för lita mjöl, det är bara att justera. Lätt som en plätt.
Packa sedan in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca en timma innan det är dags att kavla ut tunt tunt eller använda pastamaskin till önskad form. Jag provade att göra tortellini som jag gafflade ihop kanterna på med mozarella & kallrökt skinka som fyllning. Serverades med en vitlökssås.
Jag kokade min pasta i 6 min, du får känna om du behöver 5 minuter eller mer. Koka i välsaltat vatten.
Lycka till!