Lycka….Jag skulle väl inte kalla den nyttig för de som prioriterar kalorier men betydligt mer hälsosam för kroppen än en vanlig kladdkaka med så mycket socker att det knastrar när man äter den. Plus att den här är godare och kanon för dom som inte tål gluten. Och jag lovar, det smakar INTE bönor.
1 pkt kidneybönor ( svarta bönor går med bra )
10 st färska dadlar
2 ägg
1 dl smält kokosolja ( inte kokosfettet i silverpaketet! )
100-150 g mörk choklad 70%
4 msk honung
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver ( går bra utan om du inte har )
0.5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader
Skölj bönorna noga .Häll i en skål tillsammans med dadlarna (ta ur kärnan om de är färska) Mixa till en jämn smet.
Smält chokladen över vattenbad . Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig elvisp i en separat skål.
Rör ner honung, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönsmeten. Häll sedan ner chokladsmeten. Rör så allt blandas ordentligt och häll upp i en form med löstagbar kant ( lägg bakplåtspapper i botten ) smord med kokosolja
Grädda i ca 18-19 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
Den behöver stå kallt minst 2 timmar innan servering för att få rätt smak och konsistens. Bäst är att baka dagen innan! 🙂
Ställ i kylskåp när den svalnat så sätter sig kakan och den blir supergod! 😀