Superenkla och jätte goda, är du en chokladälskare kan det bli en favorit! 🙂 En lätt knaprig yta med ett mjukt innehåll. Och fina är dom med!
100 g mörk choklad
60 g smör
1 ½ dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
¼ dl mjölk
60 g smör
1 ½ dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
¼ dl mjölk
Garnering:
strösocker
florsocker
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
4. Rör i mjölet och mjölken. Degen ska vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta in den och låt den vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker så dom blit täckta.
8. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 14 min tills ytan med florsockret krackelerar.