Underbart goda och spröda kanelkakor!
Gjorde dessa godbitar till julafton men går ju förstås bra att äta vilken årstid som helst, jätte goda kakor i sin enkelhet!
4 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 äggula
½ msk kanel
4 msk strösocker
+
1 ägg till att pensla med.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Skär kallt smör i små bitar och blanda med mjölet till smulor i matberedare eller med fingertopparna i en bunke. Tillsätt äggulan och forma till en deg. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Rulla små bollar ca 2 cm stora i diameter och lägg på bakplåtspapper och platta ut till tunna kakor direkt på pappret ( dom flyter inte ut ) . Pensla tunt med uppvispat ägg och strö över kanel och socker. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.